Wednesday, April 02, 2008

Death on the Mississippi

Na súkromnej lodi preváža po rieke Mississippi gang Gator drogy. Máte zlikvidovať všetkých šesť členov gangu a aj kapitána lode. Ako hosť máte len obmedzený pohyb po lodi. Ako radový námorník máte väčšie pole pôsobnosti no a najďalej sa dostanete v uniforme čašníka prvej triedy.

Uniforma námorníka - získanie krytia
Na prvej palube (tam kde začínate) choďte vpred po ľavej strane (ľavoboku). Napravo uvidíte skrinku s poistkami. Kúsok za ňou sú schody, nad ktorými je dvojo dverí. Z tých naľavo (zo strojovne) vyjde námorník. Môžete sa preplížiť poza neho do dverí napravo, plížiť sa za ním, keď tam pôjde, alebo môžete poškodiť poistky a kým ich pôjde opraviť, tak tam jednoducho dobehnúť. Počkajte s v tej miestnosti na robotníka. Môžete napustiť sedatívami fľašu, z ktorej sa napije, keď príde, alebo sa mu jednoducho dostať za chrbát a uspať priamo jeho. Keď spí, tak sa prezlečte do jeho šiat a môžete si tiež vziať zo stola kľúč od strojovne.

Prvý gangster
Vyjdite von z miestnosti a zbehnite dole schodmi. Do strojovne vedú aj horné dvere, no vy do nej vstúpte spodnými, pod schodmi. V strojovni je prvý člen gangu. Občas sa po nej prechádza, vy si počkajte, kým nebude v jej zadnej časti opretý o zábradlie pri veľkých hriadeľoch. Keď vás nebudú vidieť ostatní zamestnanci, tak ho jednoducho odzadu zhoďte cez zábradlie k stroju - nešťastná náhoda.

Druhý gangster
Prejdite neďalekými dverami do skladu za strojovňou a na jeho konci na palubu dverami naľavo, alebo napravo. Na oboch stranách sú schody, ktorými vybehnite hore a dostanete sa do časti, kde sú kajuty posádky. Prejdite nimi na koniec (na sever) a tam prejdite dverami napravo a hore schodmi. Ste pri kajutách pasažierov. Na chodbe medzi kajutami sa bozkáva druhý gangster s mladou blondínkou. Zájdite k nim bližšie a vojdú do jeho kajuty. Máte dve možnosti. O chvíľu blondínka vyjde von a gangster stojí chrbtom k dverám, tak môžete vojsť dnu, než sa dvere zavrú a zabiť ho strunou, či jedom. Druhá možnosť je počkať ešte dlhšie, než vyjde von sám. Potom ho sledujte až na palubu, kde sa oprie o zábradlie a vy ho môžete zhodiť do rieky.

Uniforma čašníka prvej triedy
Vráťte sa do chodby, kde stál gangster s blondínkou. Choďte smerom na juh a prejdite dvojkrídlymi dverami do ďalšej časti. Tu sú tiež kajute hostí a malé posedenie (gauč a dve kreslá). Za posedením zahnite doľava a vyjdite hore schodmi (mohli ste sem ísť aj z druhej strany cez reštauráciu, no takto je to rýchlejšie). Na schodoch sa nechajte prehľadať námorníkom, či nemáte zbraň. Keď vás prehľadá, vyjdite hore, choďte doľava za schody a prejdite dverami na chodbu stráženú námorníkmi. Tu máte dvoje dverí "Private" a "Staff Only". Prejdite tými druhými, "Len pre personál" a tam pri skrini nájdete uniformu. Prezlečte sa.

Tretí gangster
Vráťte sa na chodbu a vstúpte do vedľajších dverí "Private". Za nimi je kuchyňa. Chlapík čo tu je vám povie, aby ste zaniesli tortu šéfovi. To až za chvíľu. Najprv vyjdite ďalšími dverami rovno z kuchyne von na palubu. Po tejto palube sa prechádza tretí gangster. Keď sa na chvíľu zastaví pri zábradlí, tak ho samozrejme zhoďte dole (najlepšie je, ak ho zhodíte rovno do mora, aby telo, aj keď po náhodnom páde, nevyvolalo zbytočný rozruch).

Cieľ: Kapitán Muldoon / a dokumenty
Vráťte sa do kuchyne a vezmite si zo stola tortu. Znovu vyjdite na palubu, kde ste zabili tretieho gangstra. Vyjdite po schodoch hore, na najvrchnejšiu palubu. Tam zájdite ku kajute, pred ktorou vás prehľadá gangster s brokovnicou. Ak nemáte zbraň, môžete vojsť. Prejdite do poslednej miestnosti, kde položte tortu na stôl. O chvíľu príde zo spálne kapitán. Tortu ste mohli otráviť a keď okoštuje, tak ho zabije jed. No taktiež ho tu môžete zložiť aj sami niektorým z tichých spôsobov. Telo odtiahnite do spálne (vedľajšia miestnosť, z ktorej prišiel) a tam otvorte trezor. Z neho si vezmite obálku, v ktorej sú dokumenty, ktorých získanie je tiež jednou z vašich úloh.

Štvrtý gangster
Jeden z členov gangu pravidelne chodí na obchôdzku cez kapitánovu kajutu. Už ste v jeho kajute a máte aj dobré krytie, takže vám jedine stačí si na neho počkať a zabiť ho (alebo, ak ste najprv zabili piateho gangstra, tak si na tohto môžete počkať v predsieni pred jedálňou).

Piaty a šiesty gangster
Piaty gangster sa pohybuje v prednej časti tohto bloku. Teda v jedálni pred kapitánovou kajutou a v bočnej miestnosti (záchode). V jedálni je aj čašník, takže ho sledujte do bočnej miestnosti, kde ho v pokoji odpravte. Posledný, šiesty člen gangu je ten chlapík s brokovnicou pred vchodom. Vystriehnite si, keď vonku nikto nebude a zbavte sa ho, či už strunou, alebo rýchlejším jedom. Telo potom vtiahnite do tej bočnej miestnosti, kde je už telo piateho gangstra.

Odchod
Vráťte sa na začiatok a oblečte si svoje šaty. Vybehnite hore k vstupu do reštaurácie a prejdite do časti s kajutami (kde bol tretí gangster s blondínkou). Tam zbehnite dole do kajút personálu (no pozor, nech vás tam nik nevidí, už máte svoj oblek a tam smú len zamestnanci), prebehnite chodbou a na konci zbehnite naľavo, alebo napravo dole schodmi. Ste na zadnej palube, kde už len dobehnite k záchrannému člnu a ukončite misiu.


Zbrane:
Námorníci majú u seba pištole Snub Nosed, členovia gangu a kapitán majú Desert Eagle a Bull.480 a jeden z nich, čo stráži kapitánovu kajutu má brokovnicu (Shotgun). Všetky už zrejme máte.

Podstatnou zbraňou je tu FN 2000.